Οδεύοντας σε μια νέα εκδοχή

by - 7:15 μ.μ.

Έπειτα από το έκτακτο “καιρικό post” των προηγούμενων ημερών, η κανονική ροή κειμένων συνεχίζεται με το προγραμματισμένο opening για το 2017.


‘Καλή Χρονιά’ και χρόνια μας πολλά λοιπόν! Εύχομαι ο λήγοντας 7 να φέρει δώρα τύχης, χαράς και υγείας! Να δεις ποιο άλλο εφτάρι δε σχολιάσαμε καθόλου? Ε! Βέβαια! Τα 7 έτη του ‘No Excuse’. Λένε πως τα 7 χρόνια φέρνουν “φαγούρα”… πως πάνω στο 7 αναζητά κανείς το διαφορετικό ή την αναβάθμιση. Μαντεύω πως αν καταφέρεις να επιβιώσεις μετά τις 7 ψυχές, ξέρεις πολύ καλά πώς να αξιοποιήσεις την 8η (ο αριθμός 8, συμβολίζει την ένωση δυο κύκλων της ζωής, γη και ουρανού, ανώτερου και κατώτερου)!


Για φαντάσου… μερικά φωτεινά “παράθυρα” μεταξύ των συμπάντων*. Τοποθεσίες σε κοινό χρόνο, κοινή μοίρα! Πόσες πιθανότητες να συναντήσεις μια? Εδώ, απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο φως που τρυπώνει ανάμεσα απ’ τα ψηλά κτήρια στο βάθος, απορροφώ όλη την ενέργεια και τη γνώση του συγχρονισμού! Αν δυσκολεύεσαι να με παρακολουθήσεις, σου εξηγώ πως τελευταία ανακάλυψα το τραπεζάκι όπου είναι ακουμπισμένο σταθερά (όμως για συγκεκριμένα λεπτά της ημέρας), ένα δικό μου déjà vu. Πιθανότατα ένα παράλληλο -σοφότερο- αντίγραφό μου, αφήνει συχνά εκεί τις εκμυστηρεύσεις του. Έτσι, μέσα από ένα τούνελ φωτός, ξεπηδούν στο φλιτζάνι μου!Οι σκέψεις, οι διαισθήσεις, οι εμπειρίες και οι επιθυμίες, αναδύονται αργά και υπομονετικά, σε μια θετική φορά που έχει εξοστρακιστεί από το άλλο σύμπαν! Νιώθω την εξωγενή κι απρόσμενη τροχιά του να με παρασύρει στην άλλη πλευρά (με τη συγκατάθεσή μου ασφαλώς)… η αλλαγή συμβαίνει… αφήνομαι, κι όπου με βγάλει!


So, το blogging είναι πια, ένα θέμα που “ζυγίζεται κατά τη μεταφορά”. Είτε στο εξής θα σου γράφω από τον νέο κόσμο μου, είτε η επικοινωνία μας θα θυσιαστεί, υπακούοντας τις ανάγκες της άλλης Ζέτας! Δε προλαβαίνω να αποφασίσω τώρα, προλαβαίνω να σου πω μονάχα: Κάθε τι που ζει, αλλάζει… κι αυτό είναι το νόημα του χρόνου!

Ανασκόπηση του 2016 σε 1 λεπτό:*Note: Αν κάτι δε παύει να με γοητεύει μέσα στα χρόνια, είναι η συζήτηση περί μεταφυσικών θεωριών. Η ανάπτυξη και η ανάλυση της κβαντικής επιστήμης, ανοίγουν πολλές τέτοιες συζητήσεις, οι οποίες βρίσκουν ποιητικό αντίκρισμα στην οπτική και τις εμπειρίες μου. Σίγουρα θα γνωρίζεις για την ύπαρξη πολλαπλών συμπάντων. Αναφορικά: στα τέλη του ’50, ο Dr. Hugh Everett διατύπωσε: «Σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα». Μετά από μια σειρά παρατηρήσεων, υποστηρικτές της ιδέας, έκαναν λόγο για κοινά σημεία του δικού μας σύμπαντος με ορισμένα γειτονικά σύμπαντα! Πάνω σε ανάλογες θεωρίες μάλιστα, έχουν βασιστεί πολυάριθμα σενάρια επιστημονικής φαντασίας (λογοτεχνία & cinema).

You May Also Like

4 σχόλια

 1. Τη γεύση του μαρόν γλασέ μου άφησε στο στόμα η γιορτινή ανάρτηση σου με πολλές κβαντικές πινελιές!
  Πρώτα όμως, χρόνια πολλά στο blog σου, που δεν θα κουράζομαι να επαναλαμβάνω πως για μένα είναι απ΄τα πιο καλόγουστα αισθητικά και εσωτερικά! (ξέρεις τι εννοώ, "εσωτερικά"!)
  Το 7 είναι ο αριθμός του πεπρωμένου μου, η χρονιά της γέννησης μου, τελειώνει μ' ένα 7 και έχω 7 χρόνια το blog μου.
  Λένε πως κάθε 7 χρόνια ανανεωνόμαστε, το έχω τσεκάρει και είναι έτσι!

  ΑΦιλάκια με ατελείωτα πολλαπλάσια του 7! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά… όταν η Στεφανία λέει “εσωτερικά”, ξέρω απόλυτα τι σημαίνει αυτό! Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές κι ανταποδίδω σε ‘σένα και το πλούσιο blog σου… εύχομαι τα καλύτερα πάντα!
   Όσο για το αισθητικό κομμάτι του No Excuse, μόλις ανανεώθηκε… ξέρεις το τρικ… φρεσκάρισα λίγο την εμφάνισή του, για να με δελεάζει να γράφω συχνότερα! ッ
   p.s. ο ήλιος βγήκε... οι καλύτερες μέρες έρχονται! Καλή μας συνέχεια!✿

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0