Κόκκινα χείλη: tips για όγκο

by - 8:20 μ.μ.

Κόκκινα χείλη από τη σκοπιά ενός εικονογράφου… γιατί κάτι ξέρουμε κι εμείς από μακιγιάζ! Άλλωστε, το μυστικό και στους δύο τομείς είναι οι σωστές φωτοσκιάσεις.

Πριν ξεκινήσουν τα red lips να μιλούν για tips, αναφέρω δυο κανόνες (αν και μισώ τους κανόνες) που καλό είναι να μη παραβλέπονται. Το κόκκινο χρώμα έχει την ιδιότητα να “συρρικνώνει” οπτικά τα χείλη. Ουσιαστικά, το έντονο χρώμα του, κάνει ξεκάθαρα τα όρια κι έτσι το μάτι διακρίνει με ακρίβεια το μέγεθος των χειλιών (το ίδιο ισχύει για όλες τις σκοτεινές αποχρώσεις). Αντίθετα, στη περίπτωση ενός πιο γήινου lipstick, το μάτι “ξεγελιέται”, αφού τα όρια είναι αδιευκρίνιστα.

Επομένως έχουμε τους κανόνες:

1. Το κόκκινο κραγιόν ενδείκνυται για σαρκώδη χείλη.
2. Κορίτσια, μην αγνοείτε το πρώτο κανόνα! Το κόκκινο χρώμα σε λεπτά χείλη είναι τόσο αντιαισθητικό, όσο και τα κόκκινα μάτια σε φωτογραφίες με flash!

step 2

Προϊόντα που χρησιμοποιώ για αποτέλεσμα που δίνει όγκο

Note: Θα πρέπει γενικά να γνωρίζουμε πως οι σκοτεινές αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση πως βρίσκονται μακριά μας, ενώ αντίθετα οι φωτεινές – κοντά μας.

1. Φωτεινό κόκκινο (Maybelline Color Drama in Light it up)
2. Ένα - δύο τόνους πιο σκοτεινό κόκκινο (Maybelline Color Drama in Red Essential)
3. Λευκή σκιά ματιών

Steps  

1. Ξεκινάμε με βάση ένα απαλό, άχρωμο lip balm
2. Με το φωτεινό κόκκινο, ξεκινάμε από το μέσω του άνω χείλους. Σχηματίζουμε ένα ‘Χ’ που να εφάπτεται με τα όρια. Έπειτα, συνεχίζουμε να καλύπτουμε το περίγραμμα των χειλιών και τέλος γεμίζουμε τις επιφάνειές τους.
3. Τώρα έχουμε τη κόκκινη βάση μας. Με το dark red δίνουμε σκίαση στα σημεία που βρίσκονται σε “δεύτερο πλάνο” - στο βάθος, καθώς και σε σημεία όπου καταλήγουν “μεγάλοι όγκοι” - κι επομένως σκιάζονται οι περιοχές αυτές (π.χ. στο περίγραμμα του κάτω χείλους). Άρα σκιάζουμε: τις εξωτερικές γωνιές των χειλιών (στο περίγραμμα και γέμισμά τους), όλο το περίγραμμα του κάτω χείλους και ελαφρώς τα εσωτερικά-άνω περιγράμματα του ‘Χ’.
4. Αφού έχουμε φροντίσει να δώσουμε smooth fade μεταξύ των δυο αποχρώσεων, κι αφού διορθώσουμε όποια ατέλεια στο περίγραμμά μας, ταμπονάρουμε ελαφρά το κάτω χείλος με τη λευκή σκιά σε δύο νοητούς κύκλους στο κέντρο.  


Tips

1. Για απαλά χείλη χωρίς σκασίματα… peeling χειλιών. Είτε με ανάλογα προϊόντα για τα χείλη, είτε απλά με την οδοντόβουρτσά.   
2. Για τη φωτεινή απόχρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κανονικό/σταθερό κραγιόν. Προσωπικά προτιμώ τα μολυβάκια επειδή είναι τρυφερά με τα χείλη και τα κρατούν ενυδατωμένα για ώρες.

Έτοιμες να χαμογελάσετε στο 2017? 

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0