Χριστούγεννα μέσα σε μια "γυάλινη μπάλα"

by - 7:14 μ.μ.

Είναι η μέρα του χρόνου, που οι λίστες των ευχών μεγαλώνουν, τα μπισκότα κανέλας ψήνονται και η οι οικογενειακές στιγμές ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα!
Με διάθεση "κόκκινη" και με καρδιά σε "πλήρες άνοιγμα", δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στις ευχές που πέρυσι -μάλλον- "παράπεσαν":

- Εύχομαι, το σύνολο των ανθρώπων να περάσει σύντομα στη λογική σκέψη,  αφήνοντας πίσω τη στερεότυπη σκέψη, που συνήθως δεν οφείλεται καν σε έναν συνειρμό προσωπικής κρίσης.

- Επειδή οι προσωπικές απόψεις δεν αποτελούν  κοινωνικό δόγμα, εύχομαι να παίρνουμε τους εαυτούς μας λιγότερο στα σοβαρά! 

- Να δίνεται περισσότερη σημασία στη διακριτικότητα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

- Να ασχολούμαστε με τις δικές μας ζωές, να  πάψουμε να επεμβαίνουμε στις αποφάσεις των άλλων και τέλος να μάθουμε να καταθέτουμε τη γνώμη μας, αφού μας ζητηθεί (έκδηλα ή σιωπηρά).

Σε μια ξεχασμένη γωνιά Χριστουγέννων... μέσα στο ξύλινο σπίτι του Άη Βασίλη στο χιονισμένο πουθενά, σίγουρα πλάι στη ζεστή του σοκολάτα υπάρχει μια γυάλινη μπάλα ενός τέτοιου κόσμου. Εκεί μέσα φυλάσσονται τα ονειρεμένα μου Χριστούγεννα και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ευγνωμονώ τον Θεό που χάρη στη κουλτούρα του στενού μου περιβάλλοντος, αυτή η γυάλινη μπάλα αποτελεί το "σπίτι" μου και ο μοναδικός τρόπος που ξέρω να ζω!
Η εσωτερική γαλήνη και η αίσθηση πληρότητας, δείχνει να είναι προϋπόθεση των παραπάνω ευχών. Είναι δυνάμεις ακλόνητες κι ακατανίκητες! 
Το καμπανάκι κουδουνίζει ‘Χριστούγεννα’ σήμερα, ήρθε η στιγμή να προσπαθήσουμε για τον καλύτερο εαυτό μας. Η πρώτες ανάσες του Θείου Βρέφους ξεκίνησαν και ανυπομονώ κάθε μέρα να γίνομαι όλο και πιο -ουσιαστικά- αντάξια αυτού του θαύματος. Αγαπώ όλα τα πλάσματα Του, τη δημιουργία Του, την αποδέχομαι, τη σέβομαι, γνωρίζω πως δε βρίσκομαι εδώ για να την επικρίνω, διότι η ‘ώρα της κρίσης’ είναι δική Του αποστολή.
Φως στο νου, ζεστασιά στη ψυχή, αγάπη στις προθέσεις… καλά Χριστούγεννα σε όλους!

You May Also Like

4 σχόλια

 1. Και οι μισές απο αυτές τις ευχές να ''πιάσουν'' σίγουρα αυτός ο κόσμος θα γίνει -έστω και λίγο- καλύτερος! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτές τις ευχές! Καλό υπόλοιπο γιορτών εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλές γιορτές Μάχη! Να περάσεις όμορφες οικογενειακές στιγμές που θα διηγείσαι για χρόνια!

   Διαγραφή
 2. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά Ζέτα μου, η νέα χρονιά να σε βρει, υγιής, γαλήνια, πάντα δημιουργική και με πολύ αγάπη γύρω σου!

  ΑΦιλάκια πολλά πολλά και πάντα καρδιάς! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή Χρονιά Στεφανία!!! Οι ευχές όλες του κόσμου να γίνουν θέλημα Θεού... υγεία, ειρήνη, αγάπη, πίστη, ευτυχία... όλα σε γενναιόδωρο βαθμό! Τις καλύτερες ευχές μου σε 'σένα και την οικογένειά σου!
   Κόκκινα φιλιά! ;)

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0