Ο 'Captain Organic' του σχεδιασμού

by - 3:33 μ.μ.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής Ross Lovegrove, γεννήθηκε το 1958 στην Ουαλία. Αποφοίτησε από το πολυτεχνείο του Μάντσεστερ το 1980 και πήρε το μεταπτυχιακό του το '83, από το 'Royal college of art' στο Λονδίνο.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 εργάστηκε ως σχεδιαστής στη Δυτική Γερμανία ενώ αργότερα δούλεψε στο Παρίσι ως σύμβουλος της 'Knoll'.
Κλήθηκε να συνεργαστεί με τους Jean Nouvel και Phillippe Starck, καθώς και με τις εταιρίες Cacharel, Louis Vuitton, Hermes και Dupont. 

Επιστρέφει στο Λονδίνο το 1988 και εγκαινιάζει το προσωπικό του ατελιέ “studio Χ” δύο χρόνια μετά, στο Νotting Ηill του Λονδίνου. 
Έχει βραβευθεί με πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί...
και έχει εκτεθεί διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου του μουσείου μοντέρνας τέχνης στη Νέα Υόρκη.Onehundred & Ten
Βαλίτσα από  μίας ειδικής επεξεργασίας ίνα άνθρακα, την 3X ίνα που ο Lovegrove δημιούργησε! Μια αποκλειστική ύφανση Kevlar,  που καθιστά τη βαλίτσα αυτή ως την ελαφρύτερη βαλίτσα παγκοσμίως (1,35 Kg), με αντοχή πέντε φορές μεγαλύτερη από το ατσάλι.

Skydro
Μεγάλα “βότσαλα”, “κολλημένα” στον ταβάνι, καθρεφτίζονται μεταξύ τους δημιουργώντας όμορφες ανακλάσεις του φωτός. Κατασκευασμένα από έγχυση θερμοπλαστικού υλικού.

 

BD love
Η σειρά κήπου “bd love” βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς χώρους οικιακούς και επαγγελματικούς. Καθίσματα, φωτιστικά και γλάστρες, που έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν με άμμο ή νερό για μεγαλύτερη σταθερότητα. Η κατασκευή τους από πλαστικό τα καθιστά 100% αδιάβροχα και στοιβάζονται εύκολα. Στο παγκάκι “bd love”, μπορούν να κάτσουν μέχρι και 10 άτομα! 
Κομμάτια της σειράς συναντάμε σε διάφορα σημεία του ‘The Mall Athens’. Floor LU
Ένα ιδιαίτερα δημιουργικό φωταγωγημένο δάπεδο από Corian®. Η μία στρώση αποκαλύπτεται από την άλλη, μιμούμενες ένα φαράγγι. Το πάτωμα καλύπτεται με διάφανο Plexiglas για να επιτρέψει στους επισκέπτες να περπατήσουν πάνω στο σχέδιο ώστε να το δουν από οποιαδήποτε γωνία. Οι στρώσεις είναι χρωματισμένες σε ιδιαίτερες αποχρώσεις.


The Liquid Space
Ο πολυέλαιος, όγκος 250.000 κρυστάλλων Swarovski, φαίνεται σαν να "λειώνει" πάνω στο γυαλισμένο τραπέζι αλουμινίου. Η ολοκλήρωση του εφέ γίνεται με την επίδραση του φωτός που αλλάζει χρώματα.


Fluid Water Bottle
Μπουκάλι ρευστής φόρμας που δημιουργείται σε καλούπι ινών άνθρακα και γυαλιού, χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή σκελετών αυτοκινήτων Aston Martin.


Alpine-Capsule
Ένα συμπαγές καταφύγιο όπου μπορεί κάποιος να περάσει το βράδυ θαυμάζοντας τη φύση, αφού προσφέρει θέαση οπτικής γωνίας 360ο και ταυτόχρονα μπορεί να αντέξει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Η “κάψουλα” αυτή, έχει περίπου 8 μέτρα διάμετρο, αποτελείται από ένα διπλό στρώμα γυαλιού και ένα ειδικό επίστρωμα που αντικατοπτρίζει το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να γίνεται “αόρατη”!

Cars on a stick
“Οχήματα φυσαλίδες” που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Ανασηκώνονται πάνω σε ένα στύλο όταν αυτά είναι σταθμευμένα, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Πάνω στο στύλο τα οχήματα λειτουργούν ως φώτα της πόλης.
Σχεδιάστηκαν για να μεταφέρουν 4 επιβάτες οι οποίοι μπορούν να αποθηκεύσουν σε ειδικές κοιλότητες του πατώματος, τις σακούλες με τα ψώνια τους. Πλοηγούνται αυτόματα μέσω φωνητικής  εντολής και δορυφορικής καθοδήγησης, χωρίς θόρυβο και ρύπους. 

Liquid Table Trilobal
Ο σχεδιασμός αυτών των αλουμινένιων τραπεζιών, τα κάνει έργα τέχνης καθώς τα πόδια τους μοιάζουν σαν να “γλιστρούν” από την επιφάνεια.  You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0